Εμφυτέυματα (fillers) υαλουρονικού οξέος

  • ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ: Η σταδιακή εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο και το λαιμό, είτε πρόκειται για λεπτές επιφανειακές γραμμές είτε για βαθύτερες πτυχές, αποτελεί το κλασσικό πρώιμο σημάδι συσσωρευμένης βλάβης του δέρματος και της αναπόφευκτης γήρανσης. Η πρόωρη γήρανση του δέρματος και η εμφάνιση των ρυτίδων επιδεινώνονται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, την υπέρμετρη δραστηριότητα των μυών του προσώπου, το κάπνισμα, τις κακές διατροφικές συνήθειες ή τέλος από παθήσεις του δέρματος. Οι λεπτές ρυτίδες, που προοδευτικά βαθαίνουν, οι δυναμικές ρυτίδες της έκφρασης που με το καιρό γίνονται πιο έντονες, η απώλεια λίπους και οστικής μάζας με την ηλικία και η μετατόπιση των δομών του προσώπου, δίνουν στο πρόσωπό μας μία εικόνα flat, «λυπημένη» και κουρασμένη που κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, είναι πανομοιότυπο σε όλα τα είδη οργανισμών και σε όλους τους τύπους ιστών και έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το καταλληλότερο εμφύτευμα για την αποκατάσταση των ρυτίδων αλλά και του χαμένου όγκου του προσώπου που οδηγεί στην ανύψωση των δομών του προσώπου με την τεχνική 8-point lift.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε ποιες περιοχές γίνεται;

Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, για τη διόρθωση των βαθιών ρινοπαρειακών πτυχών και των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών, για τις ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου, αλλά και για τη ανύψωση και επανδιαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου (μάγουλα, ζυγωματικά κλπ).

Πώς γίνεται;

Η εμφύτευση γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας, είναι ανώδυνη, διαρκεί 10 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επανέλθετε αμέσως στις δραστηριότητές σας. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή της έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες. Στην περίπτωση των χειλιών το οίδημα μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο. Συστήνεται η μη χρήση make up για 12 ώρες μετά τη θεραπεία καθώς και η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο και χρήσης σάουνας για 1 εβδομάδα μετά τη θεραπεία.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Όπως αναφέρθηκε ήδη το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 6-18 μήνες. Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, ο τρόπος ζωής και η μυϊκή δραστηριότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 12 μήνες για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Πόσο ασφαλές είναι;

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην ορθοπαιδική εδώ και πολλά χρόνια. Η ενέσιμη μορφή του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων δεν έχει ζωική προέλευση, και επομένως αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από άλλα είδη. Επιπλέον, η εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας.