Εμφυτεύματα (fillers) υδροξυαπατίτη

  • ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΔΡΟΞΥΑΠΑΤΙΤΗ

Τα νεανικά πρόσωπα έχουν σχήμα ‘V’

Όσο νεώτερο είναι το πρόσωπο, τόσο πιο σφιχτή είναι η επιδερμίδα και τόσο πιο έντονα είναι το περίγραμμά του. Το πρόσωπο είναι συμμετρικό και έχει σχήμα ‘V’.

Όσο μεγαλώνουμε το σχήμα ‘V’ αναποδογυρίζει

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά γονίδια έχουμε, κάθε τύπος επιδερμίδας χάνει τελικά τον τόνο της. Οι αναλογίες αλλάζουν οι δομές μετατοπίζονται και μειώνεται συνολικά ο όγκος. Τα μάγουλα βυθίζονται προς τα κάτω, το πηγούνι χαλαρώνει και το πρόσωπο πλαταίνει στο κάτω μέρος. Το αποτέλεσμα: το νεανικό ‘V’ αναποδογυρίζει σιγά σιγά και η ηλικία μας γίνεται ολοένα πιο εμφανής – ανεξάρτητα από το πόσο νέοι αισθανόμαστε.

Ποιες περιοχές επηρεάζονται περισσότερο;

Η έλλειψη ενυδάτωσης λόγω της γήρανσης και η επιβράδυνση της ανανέωσης των κυττάρων προκαλούν σαφή απώλεια της ελαστικότητας, του τόνου της επιδερμίδας και της ευπλαστικότητας.

Το αποτέλεσμα είναι βαθύτερες ρυτίδες, ιδιαίτερα γύρω από τη μύτη και το στόμα και ορισμένες φορές και στο πηγούνι. Τα ζυγωματικά και τα μάγουλα είναι οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την απώλεια όγκου. Επίσης, καθώς η επιδερμίδα μας χαλαρώνει, η γραμμή του σαγονιού αρχίζει να «κρεμάει». Τα χέρια μας είναι ακόμη ένα σημείο που μπορεί να αποκαλύψει την ηλικία μας καθώς οι φλέβες, οι τένοντες και τα οστά γίνονται ολοένα πιο ορατά στην ραχιαία πλευρά του χεριού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιο είναι το μυστικό για να επαναφέρουμε το σχήμα ‘V’ ;

Το αποτέλεσμα V είναι το κλειδί για την επαναφορά της νεανικής όψης. Αντί να περιποιούμαστε τις ρυτίδες ξεχωριστά, το πρόσωπο χρειάζεται πραγματική επαναφορά του όγκου του. Αν προσθέσουμε τον κατάλληλο όγκο στα σωστά σημεία, το πρόσωπο θα ανακτήσει το ιδανικό σχήμα ‘V’, και οι ρυτίδες και το «κρέμασμα» θα μειωθούν με φυσικό τρόπο.

Τι είναι το Radiesse;

Το Radiesse αποτελεί μη μόνιμο ενέσιμο υλικό, πλήρως βιοσυμβατό και αποικοδομήσιμο το οποίο χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει το χαμένο όγκο και να προσδώσει στο πρόσωπο το χαμένο σχήμα του. Ταυτοχρόνως, έχει την ιδιότητα να προκαλεί νεοκολλαγένεση. Η μοναδική του σύνθεση το καθιστά πρωτοπόρο στην ανάκτηση του χαμένου σχήματος του προσώπου. Από τη στιγμή που θα ενεθεί συνεχίζει να δρα σε βάθος χρόνου διότι τα μικροσφαιρίδια του Radiesse ενεργοποιούν το μηχανισμό παραγωγής του κολλαγόνου του δέρματος γύρω από την περιοχή εφαρμογής του. Ακόμη κι όταν απορροφηθεί το Radiesse από τον οργανισμό, στο σημείο θα παραμείνει το νέο κολλαγόνο που θα διατηρήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για μακρύ χρονικό διάστημα.

Πώς γίνεται;

Η εμφύτευση γίνεται κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο ιατρείο, με τη χρήση αναισθητικής κρέμας και είναι ανώδυνη λόγω και της περιεχόμενης λιδοκαίνης (αναισθητικό) στο υλικό. Σε 10 λεπτά μετά την εφαρμογή μπορεί κάποιος να επιστρέψει στη δουλειά του. Για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να αποφευχθούν για τις επόμενες 2 ημέρες οι έντονες μιμικές κινήσεις, το έντονο κρύο, η UV ακτινοβολία καθώς και η χρήση σάουνας και solarium.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εμφανή από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά το τέλος της θεραπείας και παραμένουν εμφανή για 1 χρόνο ή και παραπάνω αναλόγως με τον ασθενή.

Αντενδείξεις και πιθανές παρενέργειες

Η θεραπεία αντενδείκνυται σε εγκύους ή σε γυναίκες που θηλάζουν, σε ασθενείς που πάσχουν από νόσο κολλαγόνου ή νόσους που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό, σε άτομα με γνωστή υπερευαισθησία στον υδροξυαπατίτη καθώς και σε δερματικές περιοχές που παρουσιάζουν φλεγμονή ή/και λοίμωξη. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν την έγχυση αποθαρρύνεται η χρήση ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών και αντιπηκτικών φαρμάκων. Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν ήπιες εκχυμώσεις (μελανιές), ερύθημα, οίδημα και μούδιασμα στα σημεία έγχυσης που μπορεί να διαρκέσουν από λίγες ώρες έως λίγες ημέρες.