Η Γιατρός

Η Μαρία Κονδύλη είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Πατρών, Νευρολόγος από το 2001 (υπεύθυνη Νευρολογικού Ιατρείου στη Πάτρα και στο Μεσολόγγι) ενώ από το 2013 ασκεί σημαντικές Κοσμητικές εφαρμογές.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (1994) και πήρε την ειδικότητα της Νευρολογίας (2001) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αυτοβελτίωσης, η ιατρός πήρε Master (MSc) στη Μοριακή Ανατομική (2004) από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διδακτορικό τίτλο (PhD) από το ίδιο τμήμα (2009). Από το Μάρτιο του 2015 η ιατρός έχει Certificate στην Αισθητική Ιατρική από την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Ιατρικής (ΑΑΑΜ).

Επιστημονικά πεδία ενδιαφέροντός της στο τομέα της Νευρολογίας, αποτελούν κυρίως οι εκφυλιστικές παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (όπως Άνοια, Ν. Parkinson), οι όγκοι εγκεφάλου, η κεφαλαλγία και τα μυοσκελετικά σύνδρομα.

Έχει διδάξει στο τμήμα Φυσικοθεραπείας (ΑΤΕΙ Αιγίου) όπως και στο τμήμα Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ Πάτρας) το γνωστικό αντικείμενο της Νευρολογίας στη διετία 2005-2006.

Από το 2010 ασκεί σημαντικές Κοσμητικές εφαρμογές μετά από εκτεταμένη εκπαίδευση [botox, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος- υδροξυαπατίτη, γλυπτική προσώπου- αποκατάσταση όγκου και περιγράμματος του προσώπου, γλυπτική σώματος-λιπόλυση, αισθητικός βελονισμός].

Το 2013 εκπαιδεύτηκε στην καινοτόμο μέθοδο του Lifting προσώπου με απορροφήσιμα νήματα χωρίς τομές το οποίο και εφαρμόζει ήδη με επιτυχία.

Έχοντας τη φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης της υγείας και προκειμένου για τη καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς της, η ιατρός έχει εκπαιδευθεί στον Ιατρικό Βελονισμό (Μετεκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Βορείου Ελλάδας) και στο θεραπευτικό σύστημα Reiki (Usui Shiki Ryoho System of Natural Healing- 2ος βαθμός).

Η ιατρός έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αποτελεί ενεργό μέλος της Εταιρείας Ιατρικού βελονισμού Βορείου Ελλάδας – μέλους της ICMART (International Council for Medical Acupuncture and Related Techniques), της Αμερικανικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ),  της Αμερικανικής Ακαδημίας Αισθητικής Ιατρικής (ΑΑΑΜ) και της SAMNAS (Society Aesthetic Medicine Non Ablative Surgery).

Το ιατρείο μας λοιπόν είναι ένα δυτικό ιατρείο το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας, τις γνώσεις της σύγχρονης φαρμακοθεραπείας χωρίς να υποτιμά τις δυνατότητες αυτοίασης του οργανισμού με τη χρήση των θεραπευτικών μεθόδων του βελονισμού, του βιοσυντονισμού καθώς και τις σύγχρονες γνώσεις της προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης, με στόχο τη βέλτιστη υγεία, τη μακροβιότητα του ατόμου αλλά και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής. Στόχος επίσης είναι η αλλαγή της αντίληψης και της στάσης απέναντι στο γήρας καθώς και η πρόληψη των συνεπειών του, η οποία αφορά όχι μόνο ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας αλλά και νεότερους άνδρες και γυναίκες.

Μια σύντομη περιήγηση στο site του ιατρείου οδηγεί τον επισκέπτη σύντομα και αβίαστα στα εξής δύο συμπεράσματα: 1) στο συγκεκριμένο ιατρείο δεν υπάρχουν ταμπού στη χρήση θεραπευτικών μεθόδων «Ανατολικής» φιλοσοφίας και 2) οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται αφορούν σε πολλά και ετερόκλητα εκ πρώτης όψεως πεδία. Από τα φοιτητικά έδρανα ακόμη και πολύ περισσότερο μετά τη λήψη της ειδικότητας της Νευρολογίας η ανησυχία μου για τα θεραπευτικά αδιέξοδα της σύγχρονης Δυτικής Ιατρικής με οδήγησε σε μία διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας, μια «ολιστική» προσέγγιση της υγείας και με έφερε σε επαφή με την «εναλλακτική» ιατρική καθώς και με την Ιατρική της Αντιγήρανσης. Οι λέξεις «ολιστική ιατρική» αποτελούν περισσότερο μια καταχρηστική περιγραφή παρά έναν επίσημο όρο και αποπειρώνται να κάνουν σαφές ότι για το έργο αυτής επιστρατεύονται όλα τα γνωστά ιατρικά συστήματα όπως βελονισμός, βιοσυντονισμός, ομοιοπαθητική, χειροπρακτική, βοτανοθεραπείες, νέες προσεγγίσεις όπως το EFT (Εmotional Freedom Technique) κα. Η λέξη «όλον» παραπέμπει και στην επικέντρωση στον ίδιο τον ασθενή ως ενιαία ψυχοσωματική οντότητα, σε αντιπαραβολή με την εστίαση στο κομμάτι του οργανισμού που πάσχει. Ζητούμενο δηλαδή είναι η ισορροπία του βιοενεργειακού δυναμικού του οργανισμού, ιδέα που είναι σύμφωνη και με τις ιπποκρατικές αρχές. Η Υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας, και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Βασική αρχή της ολιστικής υγείας είναι ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την υγεία του σώματός μας από την συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική κατάσταση της ύπαρξής μας. Συχνά, για να περιγραφούν πρακτικές που αποκλίνουν από τις αντίστοιχες της κλασικής ιατρικής, χρησιμοποιείται ο όρος «εναλλακτικές», όμως αυτή η λέξη δεν δηλώνει ουσιαστικά τίποτε από μόνη της, παρά μόνο μια κάποια ασαφή αντίθεση προς το mainstream. Στις χώρες που έχουν επεξεργαστεί σχετικά νομικά πλαίσια, χρησιμοποιείται ο πιο δόκιμος όρος «συμπληρωματική και εναλλακτική θεραπευτική» (Complementary and Alternative Medicine – CAM) ο οποίος είναι πιο εύστοχος, εφόσον δεν εμπεριέχει την υπόνοια ότι αυτές οι θεραπείες υποκαθιστούν ή αντιμάχονται τη συμβατική ιατρική. Το ιατρείο μας λοιπόν είναι ένα δυτικό ιατρείο το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας, τις γνώσεις της σύγχρονης φαρμακοθεραπείας χωρίς να υποτιμά τις δυνατότητες αυτοίασης του οργανισμού με τη χρήση των θεραπευτικών μεθόδων του βελονισμού, του βιοσυντονισμού καθώς και τις σύγχρονες γνώσεις της προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης, με στόχο τη βέλτιστη υγεία, τη μακροβιότητα του ατόμου αλλά και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής. Στόχος επίσης είναι η αλλαγή της αντίληψης και της στάσης απέναντι στο γήρας καθώς και η πρόληψη των συνεπειών του, η οποία αφορά όχι μόνο ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας αλλά και νεότερους άνδρες και γυναίκες.