Μεσοθεραπεία Αυτόλογη (PRP Dracula Lift) και Ετερόλογη (Βιταμίνες , Υαλουρονικό , Πεπτίδια , Βλαστοκύτταρα)

Αυτόλογη

Η μεσοθεραπεία είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος μέσω έγχυσης διαφόρων ουσιών στο χόριο του δέρματος.

Στην Αυτόλογη όμως Μεσοθεραπεία ή PRP γίνεται χρήση υλικού, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας, που προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί την απάντηση της επιστήμης στην ανάγκη για νέο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα. Είναι μία διαδικασία σύντομη και ανώδυνη και παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εμφάνισή μας αξιοποιώντας τα ευεργετικά στοιχεία του ίδιου μας του οργανισμού.

Θεωρείται η πλέον βιοσυμβατή θεραπεία, δεδομένου ότι αντί για εξωγενή στοιχεία αξιοποιεί αυτόλογα συστατικά του πλάσματος & αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα του ασθενούς, που διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης. Επιπλέον, διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία, χάρη στην αυτόλογή της δράση (ενώ τα εξωγενή στοιχεία απορροφούνται από τον οργανισμό σε διάστημα 2-3 μηνών, η αυτόλογη μεσοθεραπεία διατηρεί τα αποτελέσματά της έως & 6 μήνες.

Πως γίνεται η εφαρμογή της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Ουσιαστικά, γίνεται μία απλή αιμοληψία και κατόπιν αυτή η μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, εξ’ού και η ονομασία της θεραπείας (platelet rich plasma) που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια του πλάσματος, τα οποία μέσω μιας διαδικασίας ενεργοποίησης απελευθερώνουν μια πληθώρα αυξητικών παραγόντων, προκαλούν, αφού εγχυθούν με την τεχνική των μικροενέσεων στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, την ανάπλαση του και την σφριγηλότητα του.

Τι αποτελέσματα θα δω μετά από την αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα:
Προωθεί την αναπαραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων με αποτέλεσμα να:
Προλαμβάνει και καταπολεμά τις ρυτίδες.
Ενυδατώνει δραστικά.
Χαρίζει λαμπερό και ελαστικό δέρμα.
Μειώνει αισθητά την υπερμελάγχρωση.
Βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και προλαμβάνει την κυτταρίτιδα.
Αντιμετωπίζει την ήπια δερματική χαλάρωση σε όλο το σώμα.

Συνδυάζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία με άλλες θεραπείες;

Βεβαίως, αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα σε άλλες θεραπείες όπως τα fillers, το Botox, θεραπείες φωτό ανάπλασης και τα χημικά peelings. Ανάλογα με τα προβλήματα προς αντιμετώπιση εξατομικεύονται και οι συνδυασμοί των θεραπειών που μπορεί να την συνοδεύουν για ιδανικά αποτελέσματα.

Πότε θα χρειαστώ επανάληψη της συνεδρίας;
Σε 4-6 μήνες.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ, των χεριών αλλά και του σώματος για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης προσφέροντας μια φυσική αναζωογόνηση και φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

Υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και αφορούν τη περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις.
Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, εκχυμώσεις και ερύθημα τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες µέρες. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, γιατί οι πιθανότητες αντίδρασης μηδενίζονται, αφού εγχύεται υλικό από το ίδιο το αίμα της ασθενούς.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Όλοι οι ασθενείς που έχουν καλή υγεία μπορούν να προβούν σε Αυτόλογη Μεσοθεραπεία. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν ο ασθενής αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα µε το αίμα του. Επίσης δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται η αγωγή σε καταστάσεις όπως εγκυμοσύνης, θρόμβωσης, AIDS, κακοήθειας και χρόνιας νόσου του ήπατος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετερόλογη

Η Μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, πεπτίδια κι ένζυμα σ’ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων ή την αναζωογόνηση, βαθειά ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος.

Πως δρα η μεσοθεραπεία?

Η μεσοθεραπεία, εμπλουτίζει το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει το μεταβολισμό. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβολεί.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία?

Εφαρμόζεται με τη τεχνική των μικροενέσεων στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες (4mm) ή το Roller (ειδική συσκευή με μικροβελόνες- transdermal collagen induction). Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται?

Απαιτούνται περίπου 5 θεραπείες, 1 κάθε εβδομάδα και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Τι πετυχαίνουμε συνοπτικά με τη μεσοθεραπεία?

Σύσφιξη και βαθειά ενυδάτωση του δέρματος

Αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος

Εξάλειψη των λεπτών γραμμών

Εξάλειψη των δυσχρωμιών σε πρόσωπο και ντεκολτέ

Ποιος μπορεί να κάνει μεσοθεραπεία?

Όλοι οι ενήλικες από 18 έως 75 ετών που έχουν καλή υγεία μπορούν να κάνουν μεσοθεραπεία για αισθητικούς σκοπούς.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή?

Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου.

Μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες. Ό,τι πιο νέο υπάρχει στην έρευνα της Αντιγήρανσης, τώρα διαθέσιμο στα ιατρεία! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι τα βλαστοκύτταρα? Το ανθρώπινο σώμα περιέχει εκατοντάδες διαφορετικά είδη κυττάρων που είναι απαραίτητα για την καθημερινή μας υγεία. Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για διάφορες βασικές λειτουργίες, όπως το να κάνουν την καρδιά μας να χτυπά, τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται, τους νεφρούς μας να καθαρίζουν το αίμα, την επιδερμίδα μας να ανανεώνεται και ούτω καθεξής. Η δουλειά των βλαστοκυττάρων είναι να φτιάχνουν όλους τους υπόλοιπους τύπους κυττάρων του οργανισμού. Είναι οι προμηθευτές νέων κυττάρων. Όταν τα βλαστοκύτταρα διαιρούνται, μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερα βλαστοκύτταρα ή άλλους τύπους κυττάρων. Για παράδειγμα, τα βλαστοκύτταρα του δέρματος μπορούν να δημιουργήσουν είτε περισσότερα βλαστοκύτταρα δέρματος, είτε διαφοροποιημένα κύτταρα δέρματος που έχουν συγκεκριμένους ρόλους, όπως το να παράγουν μελανίνη. Γιατί είναι τα βλαστοκύτταρα σημαντικά για την υγεία μας? ‘Οταν τραυματιζόμαστε ή αρρωσταίνουμε, τα κύτταρά μας επίσης τραυματίζονται ή πεθαίνουν. Τότε, τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούνται.

Τα βλαστοκύτταρα έχουν το ρόλο να επισκευάζουν τραυματισμένους ιστούς και να αντικαθιστούν άλλα κύτταρα όταν αυτά πεθαίνουν. Έτσι, τα βλαστοκύτταρα μας διατηρούν υγιείς και παρεμποδίζουν την πρόωρη γήρανση. Τι είναι οι αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors)? Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτείνες με ποικίλους ρόλους, ωστόσο ο κύριος ρόλος τους, είναι να επιταχύνουν την επούλωση των ιστών με διάφορους μηχανισμούς. Τι έχει αλλάξει? Μέχρι πρότινος, ο μόνος τρόπος χρήσης των βλαστοκυττάρων και των αυξητικών παραγόντων στην Αισθητική Ιατρική αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπου ο στόχος ήταν η αποκατάσταση ιστών μετά από κάκωση (πχ Ορθοπεδική), ήταν η χορήγηση αυτόλογου παράγοντα όπως η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP, Dracula lift) ή όπως αλλιώς είναι γνωστή, η μεσοθεραπεία με το πλάσμα. Πλέον όμως υπάρχουν εταιρείες παρασκευής βιομιμιτικών πεπτιδίων και αυξητικών παραγόντων των οποίων οι σειρές μεσοθεραπείας χαρακτηρίζονται από εκχύλισμα βλαστοκυττάρων λιπώδους ιστού (Adipose-derived Stem Cell extract) και αυξητικούς παράγοντες σε υψηλή συγκέντρωση. Η μεσοθεραπεία αυτή βοηθά στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα την αναγέννησή του, τη διατήρηση αλλά και τη βελτίωση της ελαστικότητάς του. Μάλιστα σε άρθρο του 2014 (Adipose-derived stem cells extract has a proliferative effect on myogenic progenitors. Im W1, Ban JJ, Lim J, Lee M, Chung JY, Bhattacharya R, Kim SH.) όπου συγκρίθηκε ο PRP παράγοντας με το Adipose-derived Stem Cell extract φάνηκε το τελευταίο να υπερτερεί στον πολλαπλασιασμό κυτταρικών σειρών σε πειραματόζωα, δείχνοντας πως αποτελεί ισχυρό θεραπευτικό παράγοντα στην αναγέννηση ιστών…